Mobiel SEO

Mobile SEO is het traject waarbij jouw website wordt geoptimaliseerd om hoog in de zoekresultaten te komen van Google op mobiele apparaten. Ruim 75% van alle zoekresultaten in Google zijn tegenwoordig afkomstig vanaf mobiele apparaten. 

Het is daarom van groot belang dat jouw website mobiel vriendelijk is. Wil jij weten of jouw website geoptimaliseerd is voor mobiel? Vraag dan hier een gratis Mobile SEO review aan. 

Waarom een mobile SEO review?

Gratis mobile SEO review ter waarde van € 260,-

Profiteer van onze online marketing ervaring

90% die wij analyseren loopt omzet mis

Gratis mobile SEO review

Krijg inzicht in de kansen van mobile SEO voor je organisatie

Mobile SEO
Gebruiksvriendelijkheid

Een mobielvriendelijke website is van belang om goed te kunnen scoren in de zoekresultaten. In 2015 kwam Google met een update waarmee mobielvriendelijke websites hoger scoorden in de zoekmachine resultaten.

Er zijn drie manieren voor het implementeren van een website die kan omgaan met schermen van alle soorten en formaten, namelijk:

  • Responsive webdesign
  • Dynamische weergave
  • Afzonderlijke URL’s
Het is belangrijk dat de mobiele website gebruiksvriendelijk is. Er wordt gekeken of de content mobiel vriendelijke is, pagespeed, pop-ups en het menu (dropdowns).
Er zijn een tal van elementen die geoptimaliseerd moeten worden om zo hoog te ranken in de mobiele Google zoekresultaten.

Wat is
Mobile SEO

De smartphone is niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Deze wordt tegenwoordig voor vele verschillende functies gebruikt, zoals bijvoorbeeld GPS. Door de explosieve groei in het aantal gebruikers van mobiele apparaten wordt het belang van een mobielvriendelijke website steeds groter.

In april 2015 heeft Google een wijziging doorgevoerd in haar algoritme waardoor websites welke niet mobiel vriendelijk zijn mogelijk lager worden getoond in de mobiele zoekresultaten dan websites welke wél mobiel-vriendelijk zijn. 

Vanaf 2018 is Google aan de slag gegaan met het omzetten van haar index van desktop naar mobile first. Dit betekend dat de mobiele versie belangrijker is geworden dan de desktop versie. 

Bij de term ‘mobile first’ wordt de bezoeker op een mobiel apparaat als uitgangspunt genomen. Het is dus van groot belang om de website SEO vriendelijke te optimaliseren doormiddel van de checklist punten

 

Mobile SEO Checklist

Dynamische weergave

Responsive design

Aparte URL’s

Optimaliseren gebruiksvriendelijkheid

Zoekwoord analyse

Content geschikt voor mobiel

Laadtijd

Structured Data

Mobiel First
Indexering

Op dit moment is het marktaandeel van Google in Nederland voor de smartphone 98,56%. 

Google kiest sinds 2018 ervoor om mobiele websites als eerst te indexeren, ook wel ‘Mobile first’ genoemd. De mobiele versie van jouw website is dus belangrijker geworden dan de desktop versie. 

Wil jij hoog scoren in de zoekresultaten van Google? En wil je jouw klanten op elk device goed kunne helpen? Kies dan van Mobile first.

Kan ik je helpen
met een Mobile SEO advies?

Doe nu een website scan en ontvang een review waarbij alle kansen van SEO voor jouw in kaart worden gebracht! 

Samenwerken met Joshua marketing

SEO strategie gericht op jouw doelgroep

Wij streven altijd naar de hoogste kwaliteit

Profiteer van onze online marketing ervaring

3 redenen
waarom je voor
Joshua marketing

kiest

3 redenen
waarom
Joshua marketing

De aandacht die jij verdient

Joshua marketing is een eenmanszaak die begonnen is na jarenlange SEO ervaring bij online marketing bureaus en webshops. Ik merkte vanuit mijn functie bij een groot online marketing bureau dat de klant niet de aandacht kreeg die hij of zij verdiende. Dit wil ik anders gaan doen door jou op één te zetten en alle aandacht te geven die jij verdiend

Maandelijks opzegbaar

De zoekmachine optimalisatie werkzaamheden zijn altijd maandelijks opzegbaar! Dit zorgt voor veel vrijheid waardoor je zit bij ons nooit ergens aan vast zit

Betrouwbaar en transparant

Wij zijn altijd transparant in onze werkzaamheden. Elke maand krijg jij een rapportage en zijn de werkzaamheden altijd inzichtelijk. Daarnaast zijn wij elke dag bereikbaar

Opdrachtgevers

Onze klanten beoordelen ons met een: 5/5
5/5
Contact
Onze klanten beoordelen ons met een: 5/5
5/5

Gratis SEO review

Krijg inzicht in de kansen van SEO voor je organisatie

Gratis SEO review

Meer bezoekers? Meer omzet? Vraag dan de gratis SEO review aan

20% Korting

meer bezoekers?Meer omzet?

Contact

Heb jij een vraag?

KvK:   78298946
BTW: NL003316163B51