Local SEO

Local SEO is op dit moment onmisbaar in jouw marketingmix. Met local SEO zorg je ervoor dat je niet alleen landelijk goed vindbaar bent, maar ook voor potentiele klanten in de buurt.

Volgens Google zijn de lokale zoekopdrachten in een paar jaar tijd vervijfvoudigd. Dit komt mede door de sterke groei van het aantal mobiele apparaten waardoor er nu vanaf allerlei locaties zoekopdrachten worden uitgevoerd. 

Gezien het feit dat Google altijd de beste resultaten wilt tonen voor de gebruiker, heeft de locatie een steeds prominentere rol verkregen. 

Waarom een Local SEO review?​

Gratis mobile SEO review ter waarde van € 260,-

Profiteer van onze online marketing ervaring

90% die wij analyseren loopt omzet mis

Gratis local SEO review

Krijg inzicht in de kansen van local SEO voor jouw bedrijf

Wat is
Local SEO

Local SEO is voor veel online bedrijven een belangrijk onderdeel in de SEO strategie. Dit komt mede door de sterke groei van het aantal mobiele apparaten. 

Local SEO is eigenlijk niets meer dan het optimaliseren van jouw website op lokaal georienteerde zoektermen die passen bij het zoekgedrag van jouw doelgroep. 

Als de lokale SEO van jouw website niet op orde is, mist het bedrijf een grote kans om lokaal in zoekopdrachten te verschijnen. Om te zorgen dat een bedrijf lokaal vindbaar wordt, moeten een aantal stappen doorlopen worden. Deze kunnen onderverdeeld worden in

  • On-site factoren
  • Google My Business
  • Off-site factoren

Local SEO
On-site factoren

Er zijn een paar on-site factoren die geoptimaliseerd moeten worden om lokaal goed gevonden te worden. Het plaatsen van kwalitatieve content is één van de belangrijkste factoren om goede posities te bereiken in zoekmachines. 

Het is van belang om de plaatsen waar het bedrijf gevestigd is te benoemen in de tekst die je lokaal wilt laten ranken in de zoekmachine.

Daarnaast moet de bijbehorende interne link structuur goed geoptimaliseerd zijn waardoor zowel Google als de bezoeker goed door de website heen kan navigeren.

Structured data speelt voor Local SEO ook een belangrijke rol. Door locaties te markeren zijn deze voor Google makkelijker te herkennen. Daardoor is Google beter in staat de locaties aan jouw bedrijf en website te koppelen. 

Local SEO
Google mijn bedrijf

Google My Business is een tool van Google zelf en vormt een aanvulling op je bestaande website doordat je op Google een openbare identiteit en aanwezigheid voor je bedrijf kan opzetten. De bedrijfsinformatie die je opgeeft, kan worden weergegeven in Google rechts naast de zoekresultaten, op Google Maps en Google+.

Door Google My Business in te stellen kan Google beter begrijpen waar je gevestigd bent wat weer belangrijk is voor je lokale SEO. Google mijn bedrijf zorgt ervoor dat je beter vindbaar wordt op: 

  • Relevante zoekresultaten in combinatie met de plaats waar jij gevestigd zit
  • Relevante zoekresultaten vanuit de plaats waar jij gevestigd bent.

Wil jij je Google mijn bedrijf goed ingesteld hebben? Neem dan contact met ons op!

Rankingfactor
Google reviews

Het hebben van reviews is een belangrijke factor voor SEO. Naast dat veel goede reviews betrouwbaarder overkomen gebruikt Google dit ook in het bepalen waar een website hoort te staan in de zoekresultaten. Daarmee zijn reviews een must voor bedrijven die lokaal actief zijn. 

Niet alleen Google hecht veel waarde aan reviews, maar ook de klanten vinden reviews zeer belangrijk. Zo’n 97% van de klanten leest eerst de reviews voordat het overgaat tot een aankoop. 

Positieve reviews zijn dus ontzettend belangrijk. 

Er zijn diverse kanalen waar klanten een review kunnen achterlaten. Reviews via Google zijn het meest waardevol. Dit komt omdat de reviews binnen komen via hun eigen kanaal waardoor dit dan ook zwaarder word gewogen. 

5/5
" De mannen van Joshua marketing zijn creatief en denken goed mee. Besteden de tijd effectief en communiceren erg prettig. Resultaten zijn boven verwachting, kan ze van harte aanbevelen " 
Neal Oddens
Algemeen directeur BandenConcurrent

Vermeldingen bedrijfsgidsen
Betrouwbaarheid

Naast Google mijn bedrijf zijn er meer bedrijfsgidsen die helpen in het verbeteren van je lokale vindbaarheid. Met vermeldingen op online bedrijfsgidsen laat je zien aan Google waar je gevestigd bent. Deze online vermeldingen noem je ook wel citations. 

Deze citations helpen het verbeteren van je lokale vindbaarheid maar daarnaast verhoog je door deze externe links ook voor het verhogen van je Domein Autoriteit. Het plaatsen van citations is een methode in je linkbuilding strategie. Wij kunnen jouw bedrijf of meer dan honderd bedrijfsgidsen plaatsen waardoor je online goed vindbaar bent! 

Kan ik je helpen
met Local SEO advies?

Doe nu een website scan en ontvang een review waarbij alle kansen van SEO voor jouw in kaart worden gebracht! 

Samenwerken met Joshua marketing

SEO strategie gericht op jouw doelgroep

Wij streven altijd naar de hoogste kwaliteit

Profiteer van onze online marketing ervaring

Opdrachtgevers

Onze klanten beoordelen ons met een: 5/5
5/5
Contact
Onze klanten beoordelen ons met een: 5/5
5/5

Gratis SEO review

Krijg inzicht in de kansen van SEO voor je organisatie

Gratis SEO review

Meer bezoekers? Meer omzet? Vraag dan de gratis SEO review aan

20% Korting

meer bezoekers?Meer omzet?

Contact

Heb jij een vraag?

KvK:   78298946
BTW: NL003316163B51